Home Lifestyle Професійна хімчистка меблів: ключові правила та поради

Професійна хімчистка меблів: ключові правила та поради

by buma888

М’які меблі відрізняються комфортом і зручністю у використанні, але, з часом, вони починає втрачати початковий зовнішній вигляд. Щоб не втратити його назавжди, необхідно замовити професійну хімчистку вдома.

До цього процесу необхідно правильно підготуватися, і тоді він пройде досить швидко. Професійна хімчистка меблів передбачає низку заходів, що допомагають майстру швидко та продуктивно виконати поставлене завдання. Для цього необхідно:

  • правильно підготувати меблі, прибравши всі покривала та дивандеки, щоб вони не заважали роботі фахівця, відсунути їх від стіни;
  • забезпечити безперешкодний доступ до водопроводу, каналізації та електричної мережі;
  • підготувати накривний матеріал для підлоги, щоб у процесі роботи майстер не зіпсував його через виділення великої кількості вологи.

Слід пам’ятати, що хімчистка не є швидким процесом, вона може тривати від двох годин і більше. Виготовляється вона у строго визначеному порядку. Жодні народні засоби не зможуть замінити професійну хімчистку. Всі дії виконуватимуться за допомогою екстрактора – спеціального обладнання, призначеного для цього заходу.

Поради щодо проведення професійної хімчистки меблів

У процесі проведення хімічного очищення меблів від пилу та забруднень майстер видаляє з неї бактерії та алергени. Це частково питання гігієни. Після проведення чищення, меблі набувають початкового зовнішнього вигляду, значно продовжується термін експлуатації.

Якщо ви вирішили придбати професійні засоби для чищення і самостійно почистити м’які меблі, слід розуміти, що без відповідного обладнання вони неефективні. Більше того, неправильними діями можна законсервувати пляму і вона залишиться назавжди.

Деякі тканини не зовсім добре реагують на хімічне чищення, що проявляється шляхом втрати блиску або усадкою оббивного матеріалу. Але великим плюсом є повне видалення сторонніх запахів від:

  • приготування їжі;
  • тютюну, в будинку господарів, що палять;
  • сечі свійських тварин або хворої людини.

Найбільш важко виводяться плями від крові, поту, сечі і т.п. З появою можна відразу викликати майстра чи зробити попереднє застирування забруднених місць.

Далеко не всі м’які меблі підлягають вологій хімчистці, деякі види оббивки, такі як шовк, оксамит або віскоза слід чистити сухим способом.

You may also like

© BritainNews – britainsnews.com, 2017-2023. All Right Reserved.