Home Real estate Супер магніт: поняття та використання, ключові переваги

Супер магніт: поняття та використання, ключові переваги

by buma888

Людям давно відомі матеріали, що створюють сильне магнітне поле та притягують інші металеві об’єкти. Однак нові розробки призвели до появи неодимових видів, які мають набагато сильніші параметри. Такий супер магніт знаходить своє застосування у різних сферах діяльності людини.

Концепція

Сам термін «супер» позначає сильні можливості, що притягують і утримують. Неодимові варіанти мають вищі показники, вони перевищують у цьому відношенні феритовий магніт у десять разів.

Сам металу є сплавом із заліза бору, з додаванням рідкоземельного металу неодиму. Саме ці складові, і спеціальна технологія виготовлення, надає таке сильне тяжіння подібним виробам.

Важливою особливістю крім високих магнітних властивостей є надзвичайно низька розмагнічуваність. Неодимові варіанти втрачають лише 5% потужності кожні 100 років.

Всі види магнітів мають одну загальну особливість – їх магнітні властивості виявляються тим сильнішими, чим вироби більше за масою та розміром. Однак неодимові варіанти мають у цьому відношенні унікальні показники, їх сила опору відриву або зсуву дуже висока, за що вони отримали супер супер.

Використання

Основними варіантами застосування таких виробів є такі:

  1. Намагнічування та притягування будь-яких металевих виробів або брухту. Ця властивість неодимового магніту дозволяє діставати деталі з води, бруду, знаходити та притягувати предмети із важкодоступних місць.
  2. Пропонується купити магніт пошуковий для проведення очищення колодязі та водойм, шахт та свердловин.
  3. Використовуються сильні можливості, що притягують, для установки кріплення там, де не рекомендується механічний та інший вплив на предмети, об’єкти поверхні. Також магніти як кріплення застосовуються в тих ситуаціях, коли потрібна швидка установка або демонтаж певних конструкцій, наочних матеріалів.
  4. Неодимові вироби використовуються в роботах на місцевості, щоб діставати металеві деталі з води або землі, що є важливим в археології, проведенні пошукових або рятувальних операцій. Вони дозволяють точно і швидко очистити ділянку, або витягти предмет, не пошкодивши його.
  5. В освітньому процесі, презентаціях, рекламі використовуються магнітні дошки для закріплення наочних матеріалів. Магніти дозволяють швидко встановлювати та знімати всі предмети, змінюючи експозицію прямо під час уроку, обговорення чи подання.

Також подібні вироби застосовуються у будівництві та ремонті.

You may also like

© BritainNews – britainsnews.com, 2017-2023. All Right Reserved.